divendres, 23 d’abril del 2010

Consultes 25A. La clau de la voluntat comuna

Les persones rarament som consultades a propòsit de com volem que sigui el nostre món, quines regles de joc l’hi desitgem o a quina velocitat volem que rutlli; la nostra veu només se’ns deixa sentir, amb les regles de la democràcia, una mitjana de 48 cops al llarg de les nostres vides.
Aquest és el nostre poder, tramés amb una butlleta i una urna, al llarg de la nostra vida, i el valor de cadascuna d’aquestes 48 preguntes és incalculable, és l’única eina que tenim per dir la nostra.

Ara, les noves tecnologies ens permeten respondre moltes preguntes i proposar-ne de noves; les idees flueixen, es posen en marxa, i potser el mon pot arribar a canviar; això és molt interessant.

logo_consultes

Les consultes sobre la independència de Catalunya han estat possibles gràcies a la xarxa i a la gent, i van molt més enllà de si la resposta és SI, NO, BLANC O NEGRE.
La maduresa de les consultes ciutadanes significa que aquí i ara, les persones podem plantejar-nos preguntes que aportin respostes als polítics, i el fet que no siguin vinculants potser les fa encara més interessants, ja que la decisió d’escoltar el poble està en mans dels polítics i no de les regles.
Ells han de decidir si escolten o no el que la gent diu, encara que, com aquest cop, no siguin ells qui posen els interrogants. Escoltar els donarà crèdit, atendre els farà líders de debò.

Aprofitar les consultes sobre la independència significa que podem opinar individualment sobre temes globals; l’important del vot que podem fer aquest proper diumenge als Arcs, Barbens, Bellvís, Miralcamp i Mollerussa, potser és opinar més que atrinxerar-se en opcions polítiques o geogràfiques.

Votar és opinar, és recalçar les idees pròpies, és fer que el mon sigui el que tots volem.


+info: http://referendumindependencia.cat/

jimmi Romeu

Processor del Poal


Be, jo marxo que m'esperen a casa.