divendres, 23 de maig del 2008

El fotut pàrking.

A Mollerussa tenim una acusada manca de places d’aparcament des de fa ja molt temps i això ja ho sabem tots plegats. Potser amb la creació de la zona blava, per cert mal gestionada i sota un concepte repressiu enlloc de persuasiu, el problema es va relativitzar un mica però passat el temps hem recuperat de nou aquesta mancança d’aparcament.
Ara farà uns quatre anys, quan el tema s’havia de resoldre amb coherència i sentit comú, el govern d’aquell moment va optar per la unilateralitat en tots el sentits.
De la mateixa manera que va decidir centrar-se només en una sola proposta, tenint-ne sobre la taula altres 9 que li varem proposar, també va decidir girar-se d’esquena a la resta de regidors de l’oposició, creant l’aura de misteri, secretisme i desconfiança que va desembocar en la creació de l’ara adormida Plataforma Ciutadana de Mollerussa. Això no vol dir que estiguéssim en contra del pàrking que proposava el Sr. Bosch, però sí en la manera de fer-ho.
Havent-hi 9 propostes d’ubicacions del pàrking que no varen ser ni tant sols avaluades i després d’haber-se fet l’avantprojecte i l’adjudicació de la manera com es va fer i amb l’empresa que es va signar, el projecte s’havia d’aturar, i així es va fer amb la pressió de la gent del carrer.
Ara ens trobem que l’actual govern v ol crear un pàrking al pati del col·legi La Salle i la proposta francament em sembla bona.
Bona sempre que hi hagi una exposició pública dels estudis realitzats, de la viabilitat del projecte, de la comparativa amb les altres propostes i de la corresponsabilitat amb el POUM. Necessitem saber com afecta a la mobilitat en relació als accessos a la ciutat i per descomptat necessitem que hi hagi un consens entre les tres forces polítiques representades a l’ajuntament. Al meu parer aquest pàrking, i qualsevol altre, ha de formar part d’un projecte que generi a més, beneficis importants pel consistori i eviti al màxim el liberalisme demostrat de l’anterior govern, de manera que no caigui en mans privades una infraestructura pública, amb caràcter de servei i que ens pot donar, si hi posem voluntat, la possibilitat de finançar no només el propi pàrking sinó altres pàrkings que la ciutat necessita i necessitarà en un futur proper.
La construcció de pàrkings estratègics, també des del meu punt de vista, ha de ser el pas previ a la creació de zones per a vianants, zones blaves limitades amb taxes progressives i pas previ també per a la millora de l’espai públic i la comodització de la ciutat. Amb aquest ordre tindrem una ciutat preparada per acollir comerç i afluència dels forans que ara, per molta campanya fashion que es faci, els resulta més còmode anar a ciutats amb més sensibilitat i seny per a fer-les còmodes i agradables.
Per resumir-ho una mica, l’opció del pàrquing a La Salle em sembla bona si les coses es fan be.
S’haurà de tenir molt en compte però l’opció del Guiú Clara que ens permet crear 440 places d’aparcament a la meitat de preu, per plaça, que el proposat pel Sr. Bosch i és, també, un equipament públic molt necessari en aquesta zona ja que està situat en un lloc de fàcil accés des de la ronda interior i que fa de pont entre l’espai comercial del centre de Mollerussa amb la zona de les piscines i l’avinguda de la Pau, també de clar color comercial i de gran densitat de població.
A la Teresa dir-li, que també ho faré personalment, que imposi transparència i faci gala de la participació ciutadana de que es va publicitar a la campanya electoral, ara és el moment de demostrar-ho, el mateix per a l’amic Miquel Martín, regidor d’urbanisme.
Si hi poseu claredat i participació ciutadana sincera, no com amb el POUM, on us vareu quedar justets, tindreu el recolzament de molts ciutadans.

Tenim en marxa un avant projecte del pàrking Guiú Clara i per si algú el vol tafanejar, el trobareu a http://www.parkingguiclara.blogspot.com/., també des d'ipla.cat (http://www.iplacat.blogspot.com/)

Salutacions.

Processor del Poal


Be, jo marxo que m'esperen a casa.