dilluns, 11 d’octubre del 2010

És Lleida una nova terra d'oportunitats?

Els nous mapes socio-econòmics envoltants ens indiquen una necessitat imperiosa de promoure canvis a les nostres vides, a les nostres empreses i al nostre sistema de gestionar lo públic. Canviar els objectius comuns del territori, uns objectius que han de ser de tots, enlloc de fites que, com fins ara, eren d’uns pocs.

La voluntat ferma de treballar pel desenvolupament del nostre territori, iniciada amb la creació, ara fa 4 anys, del projecte Platònic.cat ha resultat gratament satisfactòria, tot i les mancances que té una entitat com la nostra, sense suport material de l’administració, i que fins i tot en ocasions ha estat vista com una amenaça per algun organisme oficial.

A les revoltes estudiantils dels 70 era imprescindible una eina tecnològica de l’època, que feia molta por a l’estament polític, el megàfon. Tenir un altaveu potent a les mans de la gent promociona canvis, millores, i a vegades revoluciona la cultura, l’economia, la societat...

Platònic.cat és un actor modest en aquest mon de megàfons, però ha estat capaç de créixer i ha aprés molt del recorregut fet fins ara, s’ha enriquit de les persones que hi han passat i sumat, que hi han aportat idees i experiència.

Aquestes persones, emprenedors i també empresaris, han aportat la capacitat, però sobretot la voluntat de fer de la plana de Lleida un lloc on viure-hi be, un lloc productiu, i un model social i econòmic de referència. Molta feina a fer encara, per deixar-la en mans d’uns pocs.

Aportar des de la capacitat individual a un equip col·lectiu i positiu com Platònic.cat, també vol dir aportar cadascú a projectes com les Càmeres de Comerç, les PIMEC, la Universitat, els vivers d’empreses o les entitats de caire social, cultural, esportiu, etc. amb les que hem mantingut vincles i col·laboracions al llarg d’aquests 4 anys.

Us encoratgem a treballar pel territori, a aportar idees i a fer realitat el desig de molts de nosaltres de fer de la nostra terra una nova terra d’oportunitats.


jimmi Romeu Prenafeta

Processor del Poal


Be, jo marxo que m'esperen a casa.