dimecres, 29 de juliol del 2009

Les coses sostenibles.

Amb la liberalització del mercat de les energies elèctriques i l’entrada de noves companyies, molts de nosaltres i de manera beneita, ens hem estat preguntant si la factura de la llum baixaria, degut al creixement de l’oferta. Ara ja sabem que no, o al menys així ens ho han fet saber des del Consell Comarcal i les interessants xerrades que han estat fent per tota la comarca per informar els usuaris.
Això sí, en tot cas, si es modifica el preu final que pagarem, potser el que farà serà pujar més que baixar, coses de la ciència quàntica que ningú no acaba d’entendre.
A l’estiu, i més un estiu calorós com aquest, les fortes temperatures obliguen molts domicilis a tirar d’aire condicionat i això fa que els quilovats surtin del comptador a empentes, els diners se’n vagin i les goles se’ns eixuguin.
Un alternativa que tenim a l’abast, sobretot d’edificis públics, empreses, cases adossades i vivendes aïllades, és la galeria Canadenca. Un sistema de refrigeració extremadament econòmic que ens aporta, a més, un aire net, amb el grau d’humitat natural i que a l’estiu ens manté la vivenda fresca i ventilada.
Com deia el Capità Enciam, els petits canvis son poderosos, i és que aquest tipus d’aplicació i moltes altres existents i experimentades, poden aportar-nos uns estalvis energètics i econòmics molt importants a les nostres vides; potser no cal esperar a pagar sempre més i més. Potser podem rumiar en aquest tipus de solució, no te res de ciència-ficció i sí molt de sostenible, en tots els sentits.


Deixo un enllaç interessant a un article de la revista especialitzada Tectònica: http://www.tectonica.es/revista/energia/fundamentos/pisos_tutelados_en_palma.html
I per descomptat un altre a la Wiki:
http://es.wikipedia.org/wiki/Pozo_canadiense


jimmi Romeu.
La factoria.
www.factoriajimmi.blogspot.com

Processor del Poal


Be, jo marxo que m'esperen a casa.